Oplæg

Oplæg på uddannelsessteder

Du vil møde os i løbet af din uddannelse, når vi kommer ud på dit studiested og holder oplæg.

Introoplæg

Når du starter på pædagoguddannelsen kommer PLS ud på dit studie, og holder et oplæg for alle de nyopstartede pædagogstuderende. Her kommer vi ind på hvorfor det er en god idé at være medlem, hvilke medlemsfordele du kan se frem til, og hvordan vi kan bruges undervejs i din studietid.

Det varierer hvem der afholder introoplægget, og du kan møde enten en PLS-aktiv studerende fra dit eget studiested, eller fra en af de mange andre uddannelsesinstitutioner der udbyder pædagoguddannelsen. Du kan også møde en af vores ansatte, en forperson eller et forretningsudvalgsmedlem. 
Derudover har vi ofte opbakning med fra BUPL og Socialpædagogerne, der supplerer med A-kasse oplysninger. 

Praktikoplæg

Det kan være en udfordring at starte i praktik. Udover at du begynder på en ny arbejdsplads og skal forholde dig til nye kollegaer og brugere, skal du forholde dig til at bevæge dig i et spændingsfelt mellem lønarbejde/overenskomst og uddannelse/bekendtgørelse.

Før du skal i din første lønnede praktik, afholder PLS landsdækkende praktikforberedende oplæg, der klæder dig på til praktikken. Vi prøver fra PLS' side at føre dig så trygt som muligt ind på et arbejdsmarked, der kan forekomme kringlet og uoverskueligt.

Rettigheder, pligter og gode råd
Vi informerer om dine rettigheder og pligter (det handler om alt fra hvad der skal stå i en ansættelseskontrakt, til barselsregler), og kommer med konkrete råd og vejledninger til, hvordan du kan få den bedst mulige praktikstart og det optimale udbytte af din praktik.

Vi peger på faldgruber under praktikken
Vi kan se, at mange studerende bliver udnyttet, hvis de ikke er bevidste om deres rettigheder. Mange studerende bliver brugt som vikarer, der skal udfylde huller i skemaet. Der er praktikanter, der får uforholdsvis mange åbne- eller lukkevagter. Ofte oplever vi bøvl med ferier eller usikkerhed om, hvorvidt man kan bestå, hvis man bliver ramt af en længere sygdomsperiode.

Vi kommer ind på en lang række af de mest stillede spørgsmål, som for eksempel:
    •    hvordan får jeg den bedste vejledning? 
    •    hvor meget skal jeg have i løn?
    •    har jeg ret til afspadsering? 
    •    kan det være rigtigt at jeg skal arbejde 47 timer om ugen?

Oplægget tager 1,5 time og afholdes for de studerende, umiddelbart inden de starter i 2. praktikperiode.
PLS afholder praktikoplæg i samarbejde med BUPL og Socialpædagogerne.

Mere information

Vil du vide mere om vores oplæg, så er du altid velkommen til at kontakte PLS' sekretariat.